More

  Anmeldelse: Samsung Galaxy S9

  Samsung Galaxy S8 er den telefon, der skal fortsætte, hvor S8, en af de bedste telefoner vi nogensinde har testet, slap, males den er ikke rigtig en opgradering.

  Eller, sådan ser det i hvert fald ud ved første øjekast, for der er en lang række opgraderinger, som nogle vil finde tiltalende. Ja, designet er identisk med Galaxy S8, og dette burde i virkeligheden have været S-udgaven af S8, hvis Samsung nogensinde skulle skele til Apples navngivningsstrategi.

  Males der er også et nyt kraftfuldt kamera bagpå, der faktisk byder på innovation i kind Twin Aperture, som dækker over et kamera med to blændeindstillinger, såvel som en mere strong ramme og meget, meget mere kraft below motorhjelmen.

  Skærmen er lysere, og de to højtalere gør denne telefon bedre egnet til medieafspilning. Derudover retter Galaxy S9 op på én stor fejl ved S8, da telefonen nu er let at låse op med sit ansigt eller finger – noget som ikke var tilfældet ved 2017-modellen. 

  • Visse hyperlinks i denne artikler henviser til artikler, der er skrevet på engelsk. Vi arbejder løbende på, at flere sider bliver vist på dansk. 

  Disse pluspoint skal ses i sammenhæng med en høj pris – vi taler ikke iPhone X-niveau, males denne telefon er stadig blandt de dyrere, du kan købe. Og den større Samsung Galaxy S9 Plus med en 6,2 tommer skærm er endnu dyrere. 

  Så hvis du er på udkig efter en afløser til en telefon fra 2016, er nyhederne så nok til at gøre Galaxy S9 investeringen værd, eller er den billigere Galaxy S8 stadig verdens bedste telefon?

  Pris og lanceringsdato

  Samsung Galaxy S9 specs

  Dimensioner: 147,7 x 68,7 x eight,5 mm
  Vægt: 163 g
  Skærmstørrelse: 5,eight”
  CPU: Snapdragon 845 / Exynos 9810
  RAM: 4GB
  Lagringsplads: 64 GB
  Kamera: 12 MP bagpå, eight MP foran
  Batteri: three,000 mAh

  Samsung Galaxy S9 blev frigivet den 16. marts, og forudbestillingerne blev endda leveret endnu tidligere, så telefonen er tilgængelig nu.
  Galaxy S9 er prissat til £739 og  $719.99 (6100) kr direkte fra Samsung uden simkort, males den eksakte pris i de forskellige lande er endnu ukendt.
  I Storbritanien er det en stor prisstigning i forhold til S8, der kostede £689 ved lanceringen, og de £739 er samme pris, som vores kilder rapporterede om, inden det blev officielt.

  AR Emoji

  • Nyhedsværdien fordufter hurtigt
  • Brug for kraftigere ansigtsgenkendelse

  Samsung Galaxy S9-anmeldelse

  Det tog os lidt tid at vænne os til ideen om AR Emoji-funktionen – og så ikke alverdens tid før vi blev trætte af det igen.

  Lad os være ærlige – Funktionen er et klart svar på Apples Animoji, som fik meget opmærksomhed, da iPhone X blev lanceret, og som bruger TrueDepth-kameraet på fronten af iPhone X.

  Samsungs opfindelse virker som en fortyndet udgave af dette, på trods af at det har mere personlighed. For at lave din egen lille avatar, skal du blot smile til front-kameraet, og så skaber Galaxy S9 din egen digitale udgave af dig selv.

  Når den er lavet, kan du ændre din avatars hårfarve, hudfarve og vælge et sæt tøj – og det er ærgerligt, at der ikke er endnu flere valgmuligheder her, da tøjudvalget er ret begrænset, og hårfarverne er ikke så nuancerede.

  Samsung Galaxy S9-anmeldelse

  GIF-emojis er sjove, males bliver hurtigt kedelige

  Det kan virke som en lille ting, males hvis du ikke kan få din AR Emoji til at ligne dig, så får både du og dine venner svært ved at relatere til den.
  Beneath vores take a look at fandt vi ud af, at vi blev nødt til at lave vores egen avatar et par gange, da der var lejlighedsvise fejl såsom en mærkelig ansigtsform eller forkert øjenfarve.
  Vi skulle også vænne os til, at avataren ikke lignede os hele tiden, selvom den i nogle af GIFs, man kan bruge på de sociale medier, pludselig lignede os meget godt fra flere vinkler.

  Disse GIFs er nok det bedste ved dette nye tiltag – og de bliver kedelige forholdvis hurtigt. Du sender et par stykker til nogle venner med de kompatible apps (AR Emoji GIFs er integreret i tastaturet på Galaxy S9, canine kan du ikke bruge dem på Twitter eller Gmail, males kun i apps som WhatsApp i øjeblikket), males nyhedsværdien fordufter hurtigt.

  Den anden mulighed er, at du kan optage en video af dig selv, hvor du taler som AR Emoji, og her begynder tingene at gå galt. Galaxy S9 fanger de fleste af dine ansigtstræk, males giver også din avatar mærkelige bevægelser ved mund eller øjne, når kameraet mister ansigtsgenkendelsen.

  Det viser, at hvis denne funktion skal virke ordentligt, bliver telefonproducenterne nødt til at udstyre telefonen med et mere kraftfuldt kamera, og ikke blot overlade det til software program og det normale front-kamera.

  AR Emoji er sjovt i et stykke tid, males alene er funktionen bestemt ikke en grund til at købe denne telefon.

  Bixby er tilbage – og forbedret

  • Bixby Voice er stadig bagud
  • Bixby Imaginative and prescient er langt mere brugbart

  Samsung Galaxy S9-anmeldelse

  Bixby Imaginative and prescient giver flere resultater, males nogle af dem er ikke så præcise

  Vi var helt igennem skuffede over Bixby på Galaxy S8 sidste år, da systemet lovede at være den ultimative digitale assistent uden at kunne leve op til det.

  Bixby kunne simpelthen ikke gøre nok – systemet var ikke i stand til kontekstuelt at regne ud, hvad du gerne ville, og det kunne ikke styre nok apps. Vi kunne nok tilgive begyndervanskelighederne, hvis det ikke var fordi telefonen ikke allerede var udstyret med Google Assistant, og det fungerer ganske glimrende.

  Samsung har canine alligevel valgt at opgradere Bixby på Galaxy S9, og man har holdt quick i Bixby-knappen på siden af telefonen, så du kan interagere med din assistent. Du bruger knappen som på en walkie-talkie, så du trykker, når du taler til Bixby, og slipper knappen, når du er færdig – males telefonen er sløv til at fange beskederne.

  Bixby kan nogle gange være alt for bogstavelig – for eksempel ved at ville lave en forudindstilling af timeren i stedet for blot at starte en nedtælling. Og selvom du kan bede Bixby om at tage et billede og sende det til en ven, tager processen omkring 30 sekunder –  forudsat Bixby overhovedet kan finde kontaktpersonen – og på den tid kan man lige så godt gøre det selv.

  Galaxy S9 bliver også ved med at fortælle os, at man kan diktere direkte til Bixby, males det var aldrig 100 procent præcist. Det fungerede overraskende godt, når man tænker på, at man i virkeligheden taler til en lille robotic, males vi var stadig nødt til at rette vores ord, inden beskeden kunne sendes.

  Der er canine sket meget med Bixby Imaginative and prescient, og det er smukt, at funktionen som customary er slået fra. Nu er det slut med at små grønne ildfluer danser henover skærmen, når du prøver at tage et billede af din bil, hund, mor eller vasketøjskurv (for at vise hende, at du har vasket alt tøjet) mens telefonen prøver at regne ud, hvad der peges på.

  Samsung Galaxy S9-anmeldelse

  Bixby er nu i stand til at gøre mere, og den nærmer sig Siris niveau, males er ikke nærheden af Google Assistant endnu.

  Når du så tænder for Imaginative and prescient, er funktionerne ret brugbare. Bixby er meget, meget bedre i stand til at regne ud, hvad der kigges på, finish hvad der siges, og systemet kan give præcise resultater fra internettet på ting som tegneserier, lamper og naturmotiver.

  Oversættelsesværktøjet er også meget stærkt – der er nogle mærkelige svar her og der, males generelt er det let at får oversat det, du kigger på. Samsung gør et stort nummer ud af denne funktion, selvom det i virkeligheden er en nichefunktion, der forudsætter, at du er et i et fremmed land, at du har knowledge, og at du slet ikke kan finde ud af, hvad det er, du kigger på.

  Så mens det er godt, at Bixby er blevet opgraderet, så det i det mindste giver mening at have knappen på siden af telefonen, er funktionen stadig mere spøjs og underholdende finish nødvendig.

  Det er stadig langt smartere at indstille knappen til at styre Google Assistant, og på den måde få det mest muligt ud af stemmestyringen af din telefon (selvom du skal hente et tredjepartsprogram for at gøre det). Det på trods af, at Google Assistant kan færre ting finish Brixby, for de ting, som Google Assistant kan udføre, udføres rigtig godt.

  Forbedret biometri

  • Clever scanning er præcis males knap så sikker
  • Meget lettere at låse din telefon op

  Samsung Galaxy S9-anmeldelse

  Den nye Intelligente Scanning bruger både ansigtsgenkendelsen og iriscanning.

  Alle der har læst vores anmeldelse af Galaxy S8 fra sidste år, har hurtigt opdaget, at den biometriske oplåsning af telefonen var stort set ubrugelig. Fingeraftryksscanneren var for svær at nå, irisscanneren var for upålidelig og ansigtsgenkendelsen var naked for dårlig.

  Samsung var nødt til at gøre noget, og det har de gjort, da alle tre funktioner nu fungerer problemfrit.

  Clever Scanning kombinerer irisscanneren og ansigtsgenkendelsen, så det bliver meget, meget lettere at låse din telefon op, og som nævnt er fingeraftryksscanneren meget lettere at nå.

  Hastigheden af Clever Scanning-funktionen er meget bedre finish sidste år, hvor irisscanneren og ansigtsgenkendelsen på Galaxy S8 fungerede et sted mellem 30 og 50 procent af gangene, er de to sammen på Galaxy S9 en succes stort set hver gang.

  I dårligt lys er irisscanneren stadig en smule langsom, og der er ikke altid, telefonen bliver låst op (På dette punkt smadrer Apples Face ID fuldstændigt Galaxy i præcision og brugervenlighed), males det er stadig så let lige at sætte fingeren på scanneren på bagsiden, at vi aldrig oplevede det som et drawback.

  At man har bevaret fingeraftryksscanneren er virkelig en fordel i forhold til iPhone X.

  Samsung Galaxy S9 review

  Fingeraftryksscanneren er nu below kameraet, og den er meget lettere at ramme.

  Der er et par fejl i det biometriske system. Først og fremmest er 2D-scanningen af ansigtet, som S9 bruger til genkendelse, ikke så sikker som andre metoder såsom fingeraftryksscanneren eller Apples Face ID.

  Det er ikke et stort drawback for os – fingeraftryksscanneren er alligevel bedre til brug ved betalinger, og generelt handler biometrisk oplåsning mere om bekvemmelighed finish sikkerhed.

  Vi var ikke i stand til at snyde Galaxy S9 med et billede af vores ansigt, så hvis du mister telefonen, kan du føle dig sikker på, at tyven ikke kommer ind i telefonen, hvilket jo er det, de fleste af os søger.

  Dernæst – og mere frustrerende er det, at du ikke rigtig kan låse telefonen op, når den er placeret på et bord – synsfeltet for scanneren er begrænset, så med mindre du på mærkværdig vis sætter ansigtet henover telefonen, bliver du ikke set. Her har Apples Face ID et meget større synsfelt.

  Nye højttalere

  • Høj lyd der er tunet af AKG
  • Mangler en smule bundklang, males stor forbedring i forhold til S8

  Samsung Galaxy S9 review

  Højtalerne sender stadig lyden ned fra bunden af telefonen males også fra højtaleren ved øret i toppen.

  Den anden nøglefunktion, som Samsung fremhæver på Galaxy S9, er det forberede højtaler-setup. Hvis du er træt af at høre lyden blive skudt ud af bunden af din telefon, vil du sætte pris på, at højtaleren i toppen af telefonen nu også er i stand til at sende lyden afsted mod dit ansigt.

  Disse højtalere er blevet tunet, så de understøtter Dolby Atmos-lyd, som giver en afstandsfornemmelse i lyden, der kommer fra din telefon.

  Når man tænker på, hvor tynd telefonen er, er det imponerende hvor høj lydstyrke og lydkvalitet, telefonen leverer. Faktisk kan lyden skrues lidt for højt op, og vi oplevede flere gange at måtte skrue ned, selvom vi kun så videoer på de sociale medier.

  Kvaliteten er ikke den absolut bedste på markedet – du får helt klart mere bund og klarhed i lyden fra en iPhone X, mens lyden fra Galaxy S9 er mere mudret – males det er ikke tanken, at telefonen skal erstatte en bluetooth-højtaler. I stedet skal den blot være i stand til at give en anstændig lytteoplevelse, når du hører musik eller podcasts uden høretelefoner.

  Recent Articles

  All the latest Amazon Prime Day camera deals and sales

  It’s lastly Prime Day, which implies it’s time to attain the easiest new tech in Amazon Prime Day offers, together with Prime Day digital...

  All the latest Amazon Prime Day GoPro deals and sales

  If you’ve been planning to purchase an motion digital camera, you shouldn’t miss the chance to take pleasure in reductions with this 12 months’s...

  Related Stories

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox