More

  Dell XPS 13 – recension review

  Upplyst. Raffinerad. Kraftfull. Om vi var tvungna att använda tre ord för att beskriva nya, 2018-års Dell XPS 13 i sin alpinvita kropp skulle det vara med de orden. På pappret är den här typen av laptop computer en produkt du skulle kunna förvänta dig vara tråkig och enkel. Den har en quad core-processor (basmodellen), tre USB C-portar och until och med en microSD-port. Den väger bara 1,21 kilo – mindre än MacBook Pro. Dessutom är den mer kraftfull och billigare än Apples dito. 

  Samtidigt erbjuder den ett slående modernt utseende. Titta bara på majoriteten av de senaste toppmobiltelefonerna så ser du att det är trendigt med kantfria skärmar, och det vet Dell. Nästa generationens InfinityEdge-skärm som finns på Dell XPS 13 har kanter så smala att du glömmer att de ens finns där – det är fullkomligt futuristiskt. Så länge du kan se förbi webbkamerans otympliga place är XPS 13 den kanske bästa bärbara datorn du kan köpa 2018 – en attityd som delas av många på web. 

  Sammanfattningsvis är vi väldigt imponerade av nya XPS 13, delvis tack vare det nya, bländande färgalternativet. Faktum är att vi är så cross imponerade över Dells designrevideringar att den ännu en gång har vunnit TechSwitch’s “Bäst i klassen”-utmärkelse för bärbara datorer. Med det sagt – vill du ha en bit av Dells största revidering av XPS 13-designen de senaste åren får du betala mer än tidigare. 

  Spec Sheet

  Här är Dell XPS 13-konfigurationen som skickades until TechSwitch för recension:

  CPU: 1,8GHz Intel Core i7-8550U (quad-core, 8MB cache, upp until Four,0GHz)
  Grafik: Intel UHD Graphics 620
  RAM: 16GB DDR3 (2,133MHz)
  Skärm: 13,Three tum, Extremely HD (Three,840 x 2,160) UltraSharp InfinityEdge-touchskärm
  Lagringsutrymme: 1TB PCIe SSD
  Portar: 2 x Thunderbolt Three (USB-C), 1 x USB-C Three.1, micro SD- kortläsare, hörlursingång
  Anslutningar: Killer 1435 802.11ac Wi-Fi,  Bluetooth Four.1
  Kamera: Widescreen HD (720p) webbkamera med Four-arraysmikrofoner (digitala)
  Vikt: 1,21 kg
  Storlek: 11,9 x 7,eight x Zero,Three-Zero,46 tum (Three,02 x 1,99 x Zero,78-1,16cm; (B x D x H)

  Pris och tillgänglighet

  Den är lite dyrare än den var tidigare, males Dell XPS 13 väger upp den högre prislappen genom en märkbar ökning i prestanda och design. 

  Glädjande nog kommer den billigaste modellen med en quad core-processor, och då mer specifikt en 1,6GHz (upp until Three,4GHz med Turbo Increase) Intel Core i5-8250U. Det kommer att kosta dig cirka 13 400 kronor, males då får du en 1080p icke-touchskärm, 4GB RAM och 128GB SSD-lagringsutrymme. 

  Som för de flesta bärbara datorerna 2018 finns möjligheten att köpa en excessive end-konfiguration – komplett med de specifikationer du behöver för vardagsanvändningen. Om du behöver en snabbare processor finns nu två modeller med en 1,8GHz Intel Core i7-8550U (4GHz med Turbo Increase) att välja mellan.

  Den XPS 13-modell vi har recenserat här skulle kosta dig runt 22 000 kronor, vilket är ett saftigt pris att betala för den genomsnittliga användaren. Den kommer dock med en 4K-skärm, 1TB lagringsutrymme och 16GB RAM. Även om vi tyckte om skärmen, har andra användare klagat på att den ser sämre ut än basmodellens 1080p-skärm på grund av lägre färgnoggrannhet och kontrast. 

  Ett annat drawback är det faktum att “Rose Gold on Alpine White”-färgversionen på Dell XPS 13 är lite dyrare än den vanliga, silver-på-svart-modellen – det nya färgvalet kostar en femhundring additional. Tyvärr finns bara denna model tillgänglig i USA för tillfället. 

  Alla modeller av nya Dell XPS 13 inkluderar tre USB C-portar (varav två är Thunderbolt Three), en microSD-kortläsare och en Three,5mm-hörlursingång. 

  För de som för räkning är Google Pixelbook den enda laptopen som kan matcha XPS 13 i pris – den senaste MacBook Pro-modellen och Surface Book 2 (13,5 tum) är båda dyrare. 

  Dell XPS 13 2018

  Design

  2018 är första året som XPS 13, sedan den knep förstaplatsen i vår topprankning, har märkbara skillnader i designen. Until att börja med är den faktiskt lättare och tunnare än 2017-modellen som bara lanserades ett par månader sedan.

  XPS 13-chassit är 30 procent tunnare och bara Zero,Three tum (Three,4mm) på sin smalaste punkt. Den väger dessutom bara 1,21 kilo.

  Den största skillnaden designmässigt är dock den helt nya “Rose Gold on Alpine White”-färgvarianten. 

  Medan nästan varje laptoptillverkare erbjuder en rose gold-färg nuförtiden, har Dell tagit det until nästa nivå med ett helt nytt set av materials som passar det tillhörande tangentbordet.  

  Picture 1 of 10

  Picture 2 of 10

  Picture Three of 10

  Picture Four of 10

  Picture 5 of 10

  Picture 6 of 10

  Picture 7 of 10

  Picture eight of 10

  Picture 9 of 10

  Picture 10 of 10

  Dell är framför allt stolta över att det nya tangentbordet består av ett crystalline silica-material, där den vita färgen bokstavligen är vävd in som en textur i nio sammansatta lager. 

  Det här är första gången som vävt glasfiber har vävts in i en laptop computer. Dessutom har basen ett titanium oxid-överdrag, vilket ger den ett pärlemorskimrande sken och inte minst ett starkare skydd mot fläckar. 

  Tyvärr kan detsamma inte sägas om plasten som gränsar until kanterna på laptopens skärm. Below de senaste veckornas användning har vi funnit att denna mjukare plast har blivit lite grå jämfört med plasten som gränsar until basens kanter. 

  Givetvis markerar denna XPS 13-modell också vändpunkten för vad som kanske är dess största irritationsmoment: webbkamerans placering. IR-linsen fungerar väl för att snabbt logga in med Home windows Howdy (det biometriska systemet som låter dig använda webbkameran för att logga in). Tyvärr är dock det röda blinkandet i det infraröda ljuset lite väl intensivt. 

  Dell XPS 13 2018

  Med det sagt producerar den 720p starka webbkameran ungefär lika bra bilder som den i den senaste MacBook Professional-modellen, males det är inte 60 bildrutor per sekund som i PixelBook. Floor Ebook 2 slår dem alla med sin 1080p-webbkamera. 

  Webbkameran kommer utrustad med fyra mikrofoner – placerade inom laptopens bas – för starkare videochatt-input samt distanskommunikation med Cortana från andra sidan rummet. Dessa mikrofoner plockar upp tydligare röstljud över videosamtal än några av sina konkurrenter. 

  Det kommer dock dröja tills Dell kan utmana varianterna i Google Residence eller Amazon Echo. Medan mikrofonerna kan plocka upp våra “Hej, Cortana”-kommandon från ett par meter bort framför laptopen är det svårt att få det att fungera om man står bakom den. 

  dell xps 13 2018

  Skärm

  En annan stor förbättring i årets design är skärmen. Den finns nu tillgänglig (valfritt) i 4K Extremely HD-upplösning  (Three,840 x 2,160) underneath en glansig, IGZO-touchskärm. Det är skarpare än alla modeller som nämnts tidigare i denna recension. 

  Touchskärmen är belagd med ett Zero,65 procent anti-reflektivt överdrag som siktar på att minska problemen med touchskärmar och bländning.  

  Vi har inte märkt någon större skillnad när vi använt laptopen de senaste veckorna, males ljusskalningen är fantastisk och värd att nämna. Att sätta ljusstyrkan på enbart 10 procent tar inte bort från vår förmåga att skriva och läsa på denna laptop computer. 

  Med 1,500:1 kontrastförhållande och 100 procent sRGB-färgprofil ser svarta färger ut som att bakgrundsljuset stängs av underneath mörka scener i filmer och bilder, och färgerna är livfulla. Samtidigt svarar skärmen snabbt och uppmärksammat på touchrörelser. 

  Recenserad första gången i januari 2018.

  Gabe Carey har också bidragit until denna recension

  Recent Articles

  3 wacky ways to make Android widgets more useful

  Widgets, widgets, widgets. Has there ever been an Android characteristic so filled with promise that is gone unloved by Google for thus very lengthy?Okay,...

  Genshin Impact Energy Amplifier Event Guide: Mutation Stone Locations and Coop Details | Digital Trends

  Genshin Impact isn't and not using a massive occasion. Whether it’s to tide us over till the subsequent massive replace or provide some perception...

  Lightmatter’s photonic AI ambitions light up an $80M B round – TechSwitch

  AI is prime to many services at the moment, however its starvation for knowledge and computing cycles is bottomless. Lightmatter plans to leapfrog Moore’s...

  Related Stories

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox