More

  OnePlus 5T -arvostelu review

  Jo puhelimen nimestä voi päätellä, ettei se ole täysin uusi malli, vaan OnePlus 5:en päivitys.

  [Päivitys: OnePlus 5T:tä saa nyt rajoitetun erän upealla Red Lava -värityksellä. Pääsimmekin siihen käsiksi ja otimme siitä kuvia tämän artikkelin yhteyteen. Tietojemme mukaan myös Android Oreo -päivitys on tulossa pian OnePlus 5T:lle.]

  OnePlus on kuitenkin päättänyt lopettaa aiemman mallinsa valmistamisen ja myymisen, joten 5T korvaa täysin ainoastaan puoli vuotta vanhan 5:en. 

  OnePlus on tehny näin aiemminkin, sillä esimerkiksi vuonna 2016 se julkaisi OnePlus 3T:n useless puoli vuotta OnePlus 3:en lanseeraamisen jälkeen.

  Mitä uutta T-kirjain sitten tuo OnePlussaan? Suurimmat seikat ovat varmastikin OnePlussan historian suurin näyttö, uusi tyylikkäämpi design, aiempaa parempi kamera ja kasvojentunnistus.

  Lyhyesti sanottuna puhelimeen on tehty riittävästi parannuksia, jotta se eroaa aiemmasta mallista.

  Katso alta englanninkielinen videomme OnePlus 5T:n uudesta näytöstä ja muotoilusta.

  Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

  OnePlus 5T:n hinta ja saatavuus

  • OnePlus 5T:n julkaisuhinta: 499 €
  • OnePlus 5T:n julkaisupäivä: 21.11.2017
  OnePlus 5T:n tekniset tiedot

  Paino: 162g
  Mitat: 156,1 x 75 x 7,three mm
  Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1
  Näytön koko: 6,01 tuumaa
  Resoluutio: 1080 x 2160
  Suoritin: Snapdragon 835
  RAM-muisti: 6 Gt tai eight Gt
  Muisti: 64 Gt tai 128 Gt
  Akku: 3300 mAh
  Takakamera: 16 MP + 20 MP
  Etukamera: 16 MP

  Olimme positiivisesti yllättyneitä siitä, että puhelin maksaa tasan saman verran kuin vanhempi malli. Puhelimesta myydään kahta eri versiota, joista edullisempi maksaa 499 € ja kalliimpi 559 €.

  Näillä hinnoilla OnePlus 5T on käytännössä kaikkia kilpailevia lippulaivoja edullisempi, vaikka niiden teknisissä tiedoissa ei olekaan kovin suuria eroja. 

  Näyttö

  • Suurempi kuin missään aiemmassa OnePlussassa
  • 6,01-tuumainen Full HD AMOLED -näyttö 18:9 -kuvasuhteella

  The 6-inch full HD show on the 5T is vivid and clear

  Suurin yksittäinen muutos uudessa OnePlus 5T:ssä on sen näyttö. 6,01-tuumainen Full HD AMOLED -näyttö on suurin OnePlussassa nähty näyttö ja siinä on 18:9 -kuvasuhde. Pitkulainen muoto oli luonnollinen valinta, sillä myös kilpailijat iPhone X, Google Pixel 2XL, Samsung Galaxy S8 ja LG V30 ovat varustettuja vastaavilla näytöillä.

  Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun OnePlus kasvattaa näytön kokoa lippulaivassaan. Se onkin samalla kiinalaisvalmistajan suurin näyttö koskaan. 

  Vaikka OnePlus 5T:n koko ja kuvasuhde ovatkin linjassa muiden lippulaivojen kanssa, on sillä yksi akilleen kantapää – näytön resoluutio.

  Valmistaja on päättänyt pysytellä yhä 1080 x 2160 Full HD näytössä, jossa on 401 pikseliä tuumaa kohden. Kalliimmat kilpailijat ovat sen sijaan siirtyneet jo QHD-näyttöihin.

  OnePlus 5T:n näyttö ei ole missään nimessä huono, kiitos AMOLED-paneelin kirkkaiden ja syvien värien, mutta se ei silti yllä kilpailijoidensa terävyyteen. Parhaiten eron huomaa käyttämällä sitä rinnakkain jonkin ylempänä mainitsemamme puhelimen kanssa. 

  OnePlussan perustaja Carl Pei kertoi myös Twitterissään onnistuneensa uskottelemaan OnePlus-fanille, että puhelimessa olisi QHD-näyttö. Fani ei kuulemma ollut huomannut eroa, vaikka puhelimessa on todellisuudessa Full HD -näyttö.

  Alongside QHD rivals it doesn t look as good but it s by no means a bad display

  Alongside QHD rivals it would not look nearly as good, nevertheless it’s certainly not a foul show

  Osa käyttäjistä saattaa kokea sinertävän väritasapainon hieman häiritseväksi, mutta sen saa helposti muutettua asetuksista lämpimämmäksi.

  Näytön kalibroinniksi saa valittua joko SRGB:n, DCI-P3:en tai mukautuvan asetuksen, joka osaa vaihtaa sävyjä ympäristön valaistuksen mukaan. Jos mikään näistä määrityksistä ei tunnu mieleiseltä, saa värit määriteltyä myös itse.

  Toiset määritelmistä toistavat värit syvemmin ja toiset taas toistavat värit luonnollisempana. Tämä on kuitenkin puhtaasti makuasia, joten jokainen osaa päättää parhaiten itselleen luontevimmat sävyt. Me kuitenkin päädyimme käyttämään tehdasasetuksia.

  OnePlussassa on myös ominaisuus nimeltään Daylight Show, joka tunnistaa kirkkaat valot ja mukauttaa näytön katselukokemuksen mahdollisimman selkeäksi heijastuksesta huolimatta. Se eroaa automaattisesta kirkkaudensäädöstä siten, että OnePlus myös ymmärtää mitä teet puhelimella (on se sitten pelaamista, elokuvan katselua tai navigaattorin käyttöä) ja optimoi näytön siihen käyttötarkoitukseen. 

  Emme erityisesti huomanneet, että OnePlus 5T olisi mukauttanut näyttöään testin aikana, mutta emme toisaalta myöskään kärsineet heijastusten aiheuttamista ongelmista. Voinemme siis todeta, että Daylight Show toimii, vaikkakin huomaamattomasti.

  Muotoilu

  • Premium-laatuinen metallikuori näyttää ja tuntuu hyvältä
  • Sormenjälkitunnistin on siirretty taakse, joten puhelimen reunat ovat aiempaa ohuemmat

  Entistä suuremman näytön myötä myös OnePlus 5T:n näytön reunat ovat pienentyneet ja näytön osuus puhelimen etupuolesta on nyt 80,5 %.

  Reunojen pienentyminen on muuttanut muitakin seikkoja puhelimessa, sillä aiemmin etupuolella sijainnut sormenjälkitunnistin on nyt siirretty puhelimen taakse. Myös fyysiset hallintanäppäimet on poistettu puhelimen etupuolelta.

  Sormenjälkitunnistin on yhä siirronkin jälkeen järkevässä paikassa, sillä sen keskeinen sijainti on luonteva etusormelle. Voi olla, ettet kuitenkaan tarvitse enää sormenjälkitunnistinta, sillä puhelimesta löytyy ajan hengen mukaisesti myös kasvojentunnistus.

  OnePlus 5T jatkaa edellisestä mallista tutulla metallisella unibody-rungolla ja miksi ei jatkaisi – puhelin nimittäin näyttää ja tuntuu erinomaiselta. Hienoisesti pyöristetty takakuori saa puhelimen istumaan mukavasti kämmenellä.

  Puhelin on mitoiltaan (156,1 x 75 x 7,three mm) ja painoltaan (162 g) suurempi ja painavampi kuin edeltäjänsä, mutta paksuus on onnistuttu pitämään samana. Käytännössä puhelin vastaa kooltaan ja painoltaan LG:n V30:tä ja Applen iPhone 8 Plussaa.

  Kuvagalleria OnePlus 5T:stä Midnight Black -värityksellä

  Picture 1 of 12

  Picture 2 of 12

  Picture three of 12

  Picture four of 12

  Picture 5 of 12

  Picture 6 of 12

  Picture 7 of 12

  Picture eight of 12

  Picture 9 of 12

  Picture 10 of 12

  Picture 11 of 12

  Picture 12 of 12

  Yksi miinuspuoli puhelimen rungossa on kuitenkin sen liukas pinta, joten suosittelemme hankkimaan siihen pitävästä materiaalista tehdyn suojakuoren. Toki se harmillisesti lisää puhelimen painoa ja paksuutta.

  Puhelimen virta- ja lukitusnäppäin oikealla reunalla ja äänenvoimakkuuden säätö vasemmalla ovat sijoitettu siten, että niihin ylettää helposti, kun puhelinta pitää yhdellä kädellä pystyasennossa. OnePlussasta löytyy myös fyysinen kytkin puhelimen tilan vaihtamiseksi äänellisen, äänettömän ja älä häiritse -tilan välillä.

  Julkaisuhetkellään puhelin oli saatavilla useless Midnight Black -värityksellä, mutta tammikuussa 2018 OnePlus julkaisi myös uuden rajoitetun värivaihtoehdon; Sandstone Whiten.

  Myös valkoisen vaihtoehdon etukuori ja takakameran kohouma ovat kuitenkin mustia. Vaikka kokonaan valkoinen väritys olisi varmasti näyttänyt tyylikkäältä, pidimme tummasta kamerasta.

  Sandstone Whitessa on sama musta äänenvoimakkuudensäätö, virtakytkin ja sim-paikka kuin Midnight Blackissä. Myös valmiustilapainike erottuu rungosta selkeästi, sillä se on kirkuvan punainen.

  Kuvagalleria OnePlus 5T:stä Sandstone White -värityksellä

  Picture 1 of eight

  Picture 2 of eight

  Picture three of eight

  Picture four of eight

  Picture 5 of eight

  Picture 6 of eight

  Picture 7 of eight

  Picture eight of eight

  Sandstone White saattaa näyttää joillekin tutulta, sillä OnePlus käytti tismalleen samaa väritystä mallin Star Wars -teemaisessa erikoiserässä kuuluisaa logoa lukuun ottamatta.

  Valkoinen viimeistely on myös mustaa pitävämpi, sillä sen kuvioidumpi viimeistely muistuttaa alkuperäistä OnePlus Onea. Toisaalta valkoinen versio ei tunnu yhtä laadukkaalta kädessä ja likaantuu mustaa helpommin.

  Valkoinen malli myytiin loppuun muutamassa viikossa ja pian sen jälkeen One Plus julkaisi uuden Lava Pink -värityksen OnePlus 5T:stä. Helmikuussa 2018 julkaistu malli myydään todennäköisesti loppuun aivan yhtä nopeasti kuin valkoinenkin. Väritys on saatavilla pelkästään kalliimpaan 128 gigatavun mallin. Midnight Blackin tapaan myös Lava Pink on kokonaan metallinen, joten sen kuori on valkoista liukkaampi.

  Kuvagalleria OnePlus 5T:stä Lava Pink -värityksellä

  Picture 1 of eight

  Picture 2 of eight

  Picture three of eight

  Picture four of eight

  Picture 5 of eight

  Picture 6 of eight

  Picture 7 of eight

  Picture eight of eight

  OnePlus tarjoaa mukavana lisänä läpinäkyvän muovisen suojakuoren puhelimen pakkauksen mukana, joten värivaihdosta riippumatta puhelimesi pysyy paremmassa kunnossa pidempään.

  Toinen kehumisen arvoinen seikka on kuulokeliitännän säilyttäminen. Et siis tarvitse hankalaa kuulokeadapteria. 

  Kameran uloke säilyy samanlaisena kuin OnePlus 5:ssä, mutta tällä kertaa sen reunat ovat kuitenkin pyöristetymmät. Se istuukin aiempaa paremmin osaksi puhelimen kuorta.

  OnePlus kertoo myös käsitelleensä OnePlus 5T:n pinnat aineella, jonka pitäisi vähentää sormenjälkiä. Testissämme puhelimeen jäi kuitenkin sormenjälkiä. Pinnoite auttoi silti sormenjälkien pyyhkimisessä, sillä ne lähtivät pois totuttua helpommin.

  From the back it looks like the OnePlus 5 only with a fingerprint scanner

  From the again, it appears just like the OnePlus 5, solely with a fingerprint scanner

  Kasvontunnistus

  • Nopea, helppo ja tehokas
  • Ei yhtä kehittynyt kuin iPhone X:ssä

  Yksi suurimmista uudistuksista on iPhone X:stä tuttu kasvojentunnistus. Se ei ole yhtä kehittynyt kuin Applen versio, mutta toimii silti yllättävän hyvin. Teknologia käyttää yli sataa eri kasvojenpiirrettä tunnistaakseen skannattavan henkilön.

  Ominaisuus on nopea ottaa käyttöön, sillä puhelin analysoi kasvoja useless muutaman sekunnin.

  Kasvojentunnistusta voi käyttää ainoastaan lukituksen avaamiseen ja silloinkin käyttäjän täytyy joko näpäyttää näyttöä kahdesti tai painaa virtapainiketta.

  Face unlock is surprisingly quick and easy to setup on the OnePlus 5T

  Face unlock is surprisingly fast and straightforward to setup on the OnePlus 5T

  Tunnistus toimii kuitenkin todella nopeasti, sillä painalluksen ja puhelimen aukeamisen välillä ei ole melkein ollenkaan viivettä. OnePlussan mukaan teknologian avulla puhelimen saisi avattua jopa zero,four sekunnissa. Se on siis useless hieman sormenjälkitunnistimen zero,2 sekunnin viivettä hitaampi.

  Kasvojentunnistus vaatii suoraa katsekontaktia puhelimeen, mutta se toimi silti testeissämme varsin vaikuttavista katselukulmista.

  Se ei kuitenkaan kykene tunnistamaan kasvoja pimeässä iPhone X:än tavoin, sillä OnePlus ei käytä infrapunakameraa. Teknologia vaatii siis jonkin verran valoa toimiakseen. Huomasimme testeissämme, että katuvalojen loiste riitti kasvojentunnistuksen toimimiseen pimeällä, mutta harmillisesti puhelimen näytön oma valo ei ollut riittävän kirkas valaisemaan kasvoja.

  Iloksemme OnePlus 5T osaa tunnistaa kohteen myös lasit päässä, kunhan silmät ovat näkyvillä. Silmät peitettynä se ei kuitenkaan toimi.

  The OnePlus 5T unlocked for us in the top row but the disguises worn in the bottom row saw the 5T lock us out

  The OnePlus 5T unlocked for us within the high row, however the disguises worn within the backside row noticed the 5T lock us out.

  Kuten yllä olevista kuvista näkyy, kokeilimme kasvojentunnistusta eri asuissa ja teknologia toimi käytännössä aina kun silmät näkyivät kameraan. 

  Laitoimme myös puhelimen kiertämään toimistossa ja kotona perheen kanssa kokeillaksemme pystyykö kenenkään muun kasvoilla avaamaan puhelimen lukitusta – ei pystynyt. Todennäköisesti tätäkin teknologiaa on kuitenkin iPhone X:än tapaan mahdollista huijata, mutta se on vielä toistaiseksi hankalaa.

  OnePlus on suunnitellut laajentavansa kasvojentunnistuksen toimimaan myös sovelluksiin kirjautumisessa ja maksujen vahvistamisessa, mutta toistaiseksi se ei ole vielä mahdollista. 

  http://platform.twitter.com/widgets.js

  Recent Articles

  Leveraging HPDA to deliver new levels of data-driven innovation

  High-performance computing (HPC) is likely one of the areas in IT that's anticipated to develop quickly within the years to come back. A report...

  Scarlet Nexus Review Roundup — What Critics Are Saying About The Anime Thriller

  The sci-fi anime motion RPG Scarlet Nexus launches...

  All the latest Amazon Prime Day gaming laptop deals and sales

  The clock has nearly run out on this yr’s Prime Day offers, however there are nonetheless some remaining Prime Day gaming laptop computer offers...

  Related Stories

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox