More

  Parhaat kannettavat: tässä 15 suosikkiamme

  Teimme listan vuoden 2018 parhaista kannettavista, jotta löytäisit helposti tarpeitasi vastaavan tietokoneen. Etsitpä sitten peliläppäriä, hybridilaitetta tai kenties edullista kannettavaa nettisurffailuun, me autamme sinua tekemään järkevän ostopäätöksen.

  Olemme testanneet kaikki oppaamme tietokoneet ja valinneet mukaan useless kaikista parhaimmat laitteet, joita voimme itse suositella. Päivitämme listaa jatkuvasti sitä mukaa kun uusia malleja tulee markkinoille.

  Vaikka olemme vasta helmikuussa, näyttää vuosi 2018 jo tässä vaiheessa lupaavalta vuodelta kannettaville tietokoneille. Nyt jos koskaan on siis täydellinen aika ostaa uusi läppäri. Oma hintavertailumme auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen kaikille oppaamme laitteille.

  Parhaat kannettavat 2018

  Picture 1 of 6

  Picture 2 of 6

  Picture Three of 6

  Picture four of 6

  Picture 5 of 6

  Picture 6 of 6

  1. Dell XPS 13

  Paras kannettava petrasi entistäkin paremmaksi

  Prosessori: eight. sukupolven Intel Core i5 – i7 | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620 | RAM: eight Gt – 16 Gt | Näyttö: 13,Three-tuumainen FHD (1920×1080) – 4k (3840×2160) | Muisti: 256 Gt – 1 Tt SSD

  Webkamera on siirretty koneen keskelle

  Uusi häikäisevä muotoilu

  Lisävarusteena saatavilla upea 4K-näyttö

  Aikaisempaa korkeampi lähtöhinta

  Valkoinen malli on kalliimpi kuin musta

  Olemme valinneet Dell XPS 13:ta parhaaksi kannettavaksi jo kolme vuotta peräkkäin ja myös vuoden 2018 päivitys jatkaa ylpeänä XPS:än voittokulkua. Uusi malli on lyhyesti sanottuna ohuempi ja tehokkaampi versio maailman parhaasta kannettavasta. Malliin on nyt saatavilla myös upea 4K-näyttö sekä uusi ruusukultaa ja valkoista yhdistelevä värivaihtoehto. Kone on aikaisempaa XPS 13:ta kalliimpi, mutta uutukainen antaa rahoille vastinetta tarjoamalla tehokkaat Intelin eight. sukupolven prosessorit i5:stä i7:ään sekä lähes reunattoman Infinity Edge -näytön, jonka ansiosta upea 13,Three-tuumainen näyttö mahtuu 11-tuumaisen koneen runkoon. Dell erottuu edukseen myös liitäntöjen määrässä, sillä esimerkiksi MacBookin yhteen USB-C-porttiin verrattuna Dellin lippulaiva tarjoaa sekä USB-C- että USB Three.zero -liitännät. Koneesta löytyy myös paljon kaivattu SD-kortin lukija. Ei siis ole ihme, että Dell XPS 13 on yhä maailman suosituin Home windows-kannettava. Malliin on valittavissa muun muassa erittäin korkealla resoluutiolla varustettu 4K-näyttö tai kosketusnäyttö sekä jopa 16 gigatavua välimuistia ja 1 teratavu SSD-tallennustilaa. Uskomme kuitenkin, että jo huomattavasti edullisempi perusmalli tyydyttää monen tarpeet. 

  Lue koko arvostelu: Dell XPS 13

  Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

  Picture 1 of 5

  Picture 2 of 5

  Picture Three of 5

  Picture four of 5

  Picture 5 of 5

  2. Asus Zenbook UX310UA

  Paras jokapaikanhöylä loistavalla hinta-laatusuhteella

  Prosessori: Intel Core i3 – i5 | Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 | RAM: eight Gt | Näyttö: 13,Three-tuumainen, Full HD 1080p tai QHD+ (3200×1800) | Muisti: 256 Gt SSD

  Loistava alumiinirunko

  Nopea heräämään

  Erinomainen hinta-laatusuhde

  Keskinkertainen akunkesto

  Asus ZenBook UX310UA tarjoaa Dell XPS 13:ta halvemman hintalapun tinkimättä liikaa koneen suorituskyvystä. Sanottakoon, ettei se näytä tai tunnu aivan yhtä hyvältä kuin Dell, eikä myöskään akunkesto yllä aivan samalle tasolle. Saat kuitenkin nauttia kokonaan alumiinista valmistetusta rungosta ja loistavan suorituskyvyn tarjoavista 7. sukupolven Kaby Lake -prosessoreista, jotka ulottuvat mallista riippuen i3:sta i5:teen. Sen lisäksi voit valita joko 1080p Full HD -näytön tai upean 3200×1800 -resoluutioisen QHD + -näytön, jossa on 30% enemmän pikseleitä kuin Applen 13-tuumaisessa Retina-näytössä. Oli valitsemasi malli mikä hyvänsä, Asus ZenBook UX310UA on yksi tämän hetken parhaista kannettavista.

  Lue koko arvostelu: Asus Zenbook UX310UA

  Picture 1 of four

  Picture 2 of four

  Picture Three of four

  Picture four of four

  Three. Lenovo Yoga E book

  Monipuolinen ja edullinen hybridilaite

  Prosessori: Intel Atom x5-Z8550 | Näytönohjain: Intel Atom | RAM: four Gt | Näyttö: 10,1-tuumainen Full HD IPS kosketusnäyttö | Muisti: 64 Gt SSD, laajennettavissa jopa 128 Gt microSD-kortilla

  Äärimmäisen ohut ja kevyt

  Loistava näyttö

  Halpa

  Intel Atom -prosessori on tehoton

  Jos etsit halpaa kannettavaa, joka tarjoaa jotain erityistä, saattaa Lenovo Yoga E book 2017 olla juuri oikea laite sinulle. Muiden Lenovon Yoga-laitteiden tapaan myös Yoga Bookin näytön saa käännettyä vaakatasoon, jolloin sitä pystyy käyttämään tietokoneen lisäksi myös tablettina. Lenovo myykin laitetta sekä Home windows 10 – että Android 6.zero -käyttöjärjestelmällä riippuen siitä, aiotko käyttää laitetta pääasiassa tablettina vai kannettavana tietokoneena. Yoga Bookissa on hintaansa nähden loistava näyttö, joten se on omimmillaan esimerkiksi elokuvien katsomiseen junamatkalla. Olimme lisäksi erittäin tyytyväisiä sekä fyysiseen että kosketusnäytön näppäimistöön. Sokerina pohjalla Yoga Bookista löytyy jopa sisäänrakennettu Wacomin piirtopöytä. Kone on loistava vaihtoehto arkiseen käyttöön, mutta energiapihin Intel Atom -prosessorin rajat tulevat väistämättä vastaan vaativammissa tehtävissä. Suosittelemmekin tehoa vaativaan työhön osto-oppaan aiempia vaihtoehtoja.

  Lue koko arvostelu: Lenovo Yoga Book

  Picture 1 of four

  Picture 2 of four

  Picture Three of four

  Picture four of four

  four. Apple Macbook Professional Contact Barilla

  Paras MacBook Professional koskaan – nyt Contact Barilla

  Prosessori: Kaksiytiminen Intel Core i5 – i7 | Näytönohjain: Intel Iris Plus Graphics 640 – 650 | RAM: eight Gt – 16 Gt | Näyttö: 13,Three-tuumainen, (2560×1600) IPS | Muisti: 256 Gt – 1 Tt PCIe Three.zero SSD

  Paras MacBook Professional koskaan

  Loistava suorituskyky

  Kallis

  Odotuksia heikompi akunkesto

  Jos etsit viimeisintä ja parasta kannettavaa Applelta, suosittelemme sinulle 13-tuumaista MacBook Prota Contact Barilla. Nimensä mukaisesti silmiinpistävin asia uutuudessa on tietysti näppäimistön yläpuolelle sijoitettu ohut OLED-näyttö, joka tarjoaa ohjelmiin mukautuvia lisäominaisuuksia kuten ennakoivaa kirjoitusta, ylimääräisiä valikoita tai vaikkapa emojeita. Contact Barissa on myös sormenjälkitunnistin, jonka avulla koneelle voi kirjautua nopeasti ilman salasanaa. Suosittelemme kuitenkin harkitsemaan mainitsemiamme Home windows-vaihtoehtoja, sillä MacBook Professional häviää niille niin tehossa kuin näytön resoluutiossakin. Myös koneen akunkesto oli meille hienoinen pettymys. Suosittelemmekin mieluummin XPS 13:ta, joka on MacBook Prota modernimpi ja edullisempi vaihtoehto. Uskollisesti Applen nimeen vannoville tämä lienee kuitenkin tämän hetken paras kannettava.

  Lue koko arvostelu: Apple MacBook Pro Touch Barilla (2017)

  Picture 1 of 5

  Picture 2 of 5

  Picture Three of 5

  Picture four of 5

  Picture 5 of 5

  5. Asus ROG Zephyrus GX501

  Markkinoiden paras pelikannettava

  Prosessori: Intel Core i7-7700HQ (neliytiminen Three,eight GHz) | Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1080 + Intel HD Graphics 630 | RAM: 16 Gt DDR4 | Näyttö: 15,6-tuumainen, Full HD (120 Hz Nvidia G-Syncillä) | Muisti: 512 Gt SSD

  Uskomattoman tehokas

  Kekseliäs hiljainen jäähdytysjärjestelmä

  Naurettava akunkesto

  Ei SD-korttipaikkaa

  Uuteen Max-Q pelikannettavamallistoon kuuluva Asus ROG Zephyrus on sekä käsittämättömän tehokas että uskomattoman ohut ja kevyt. Laite on kiistämättä suuri verrattuna MacBook Prohon tai Dell XPS 13:ta, mutta muihin peliläppäreihin verrattuna ROG Zephyrus on tehnyt valtavan harppauksen. Uskallamme väittää, että laite muokkaa käsityksesi siitä, mihin 15-tuumainen pelikannettava pystyy. Kone on luonnollisesti kallis, mutta tehokas Intel Core i7 -prosessori ja GTX 1080 -näytönohjain riittävät pyörittämään suosituimpia pelejä sisäänrakennetulla 1080p-näytöllä vielä vuosien ajan. Kannettava on parhaimmillaan tehopöytäkoneen korvikkeena ja lienee myös ensimmäinen aidosti helposti mukana kulkeva pelitietokone.

  Lue koko arvostelu: Asus ROG Zephyrus GX501

  Picture 1 of three

  Picture 2 of three

  Picture Three of three

  6. Dell Inspiron 15 7000 Gaming

  Paras kohtuuhintainen pelikannettava

  Prosessori: Intel Core i5-7300HQ (neliytiminen Three,5 GHz) | Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti + Intel HD Graphics 630 | RAM: eight Gt DDR4 | Näyttö: 15,6-tuumainen, Full HD | Muisti: 256 Gt SSD

  Erinomainen hinta-laatusuhde

  Hyvä akunkesto

  Huono ohjauslevy

  Näyttö jätti toivomisen varaa

  Jos etsit uutta pelikannettavaa, mutta budjettisi ei taivu ylempänä esiteltyyn Asuksen ROG Zephyrus GX501:een, suosittelemme sinulle Dell Inspiron 15 7000 -pelikannettavaa. Se maksaa ainoastaan alle puolet Asuksesta, mutta antaa silti loistavaa vastinetta rahoillesi. Nvidian GeForce GTX 1050Ti -näytönohjain riittää kevyesti pyörittämään suosituimpia pelejä sisäänrakennetulla 1080p-näytöllä ja ohjelmat pyörivät yleisesti ottaen tyylikkäästi kiitos Intel Core i5 -prosessorin. Jos aiot käyttää konetta kodin ulkopuolella, ei sinun tarvitse pelätä myöskään akun loppumista. Pelatessamme Tom Clancy’s The Divisionia medium-asetuksilla kahden tunnin ajan, akun latauksesta kului ainoastaan kolmasosa. HD-videota akku jaksoi pyörittää lähes kahdeksan tuntia. Tulos on erinomainen peliläppärille ja Dellin akunkesto onkin ylivertainen saman hintaluokan kilpailijoihin nähden. Mielestämme Dell Inspiron 15 7000 on ehdottomasti markkinoiden paras kohtuuhintainen kannettava pelikone.

  Lue koko arvostelu: Dell Inspiron 15 7000 Gaming (englanniksi)

  Picture 1 of seven

  Picture 2 of seven

  Picture Three of seven

  Picture four of seven

  Picture 5 of seven

  Picture 6 of seven

  Picture 7 of seven

  7. Asus Chromebook Flip

  Premium-Chromebookin ominaisuudet, edullisen Chromebookin hinta

  Prosessori: Intel Pentium 4405Y – Intel Core m3-6Y30 | Näytönohjain: Intel HD Graphics 515 | RAM: four Gt | Näyttö: 12,5-tuumainen, FHD (1920×1080) LED-taustavalaistu, heijastamaton | Muisti: 32 Gt – 64 Gt eMMC

  Sulava tablettikäyttö

  Kosketusnäytön näppäimistö

  Ei valmista tukea Android-ohjelmille

  Kaiuttimet korostavat keskiääniä liikaa

  Parhaan Chromebook-kannettavan tittelistä kilpailee kaksi vahvaa vaihtoehtoa: premium-luokkaan hinnoiteltu Google Pixelbook ja loistavan hinta-laatusuhteen tarjoava Asus Chromebook Flip C302. Asus onnistuu pakkaamaan yllättävän paljon premium-ominaisuuksia houkuttelevan hintaiseen pakettiin. Chromebookit ovat ylipäätään järkeviä ja edullisia kannettavia, jotka soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi opiskelijoille. Väitämme, että Asuksen Chromebook Flip C302 on yksi parhaista Chromebookeista ja ylipäätään läppäreistä, joita tällä hinnalla saa. Koneesta löytyy muun muassa Intel Core -prosessori, Full HD -kosketusnäyttö, taustavalaistu näppäimistö ja USB-C -liitäntä.

  Lue koko arvostelu: Asus Chromebook Flip

  Picture 1 of 5

  Picture 2 of 5

  Picture Three of 5

  Picture four of 5

  Picture 5 of 5

  eight. Microsoft Floor E book 2 (13.5-tuumainen)

  Maailman tehokkain hybridikannettava

  Prosessori: Intel Core i5-7300U – Intel Core i7-8650U 1,9 GHz | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620; Nvidia GeForce GTX 1050 (2 Gt GDDR5 VRAM) | RAM: eight Gt – 16 Gt | Näyttö: 3000×2000 (267 ppi) PixelSense -näyttö, Three:2-kuvasuhde | Muisti: 256 Gt – 1 Tt SSD

  Erittäin hyvä akunkesto

  Tehokas

  Kallis

  Floor Pen on erillinen lisävaruste

  13,5-tuumainen Floor E book 2 on yksi uusista tulokkaista parhaiden kannettavien listallamme ja ansaitsee ehdottomasti paikkansa, sillä Microsoft on kehittänyt yhden maailman tehokkaimmista hybridikannettavista. Floor E book 2 selviää päivittäisistä tehtävistä leikiten ja sopii paremmalla näytönohjaimella varustettuna jopa kevyeen pelaamiseen ja videoeditointiin. Laadukkaasti viimeistelty ulkoasu ja loistava akunkesto tekevät Floor Bookista niin laadukkaan kannettavan kuin tehokkaan Home windows 10 -tabletinkin. Koneesta on olemassa myös tehokkaampi 15-tuumainen versio, mutta se ei tällä hetkellä ole myynnissä Yhdysvaltojen ulkopuolella. Jos etsit kuitenkin edullisempaa hybridilaitetta, suosittelemme lukemaan alla olevan arvostelumme Acer Swap Three:sta.

  Lue koko arvostelu: Microsoft Surface Book 2

  Picture 1 of seven

  Picture 2 of seven

  Picture Three of seven

  Picture four of seven

  Picture 5 of seven

  Picture 6 of seven

  Picture 7 of seven

  9. Acer Swap Three

  Floor E book 2:en kilpailija puolet halvempaan hintaan

  Prosessori: 1,10 GHz Intel Pentium Neliytiminen N4200 – Intel Core i3 7100U | Näytönohjain: Intel HD Graphics 505 | RAM: four Gt | Näyttö: 12,2-tuumainen, 1920×1200 IPS LCD -kosketusnäyttö | Muisti: 64 Gt – 128 Gt eMMC

  Laadukas ulkoasu

  Erinomainen hinta-laatusuhde

  Näppäimistön kääntäminen näytön tueksi on vaivalloista

  Tehot eivät riitä pelaamiseen

  Jos etsit Microsoft Floor E book 2:en tyylistä konetta huomattavasti edullisempaan hintaan, voimme ehdottomasti suositella Acerin Swap Three:a. Molemmat laitteista on suunniteltu samaan käyttötarkoitukseen ja vaikkei Swap Three luonnollisesti aivan ylläkään Floor Bookin tehoihin, selviytyy se useimmista haasteista moitteetta. Hybridilaitteen mukana tulee valmiina fyysinen näppäimistö, joten et joudu myöskään maksamaan erillisestä näppäimistöstä. Tuttuun tapaan kone on saatavilla eri tasoisilla komponenteilla. Kalliimmasta vaihtoehdosta löytyy muun muassa USB-C -liitäntä, eight gigatavua RAM -muistia, ISP-näyttö ja Intel Core i3 7100U -prosessori.

  Lue koko arvostelu: Acer Switch 3

  Picture 1 of four

  Picture 2 of four

  Picture Three of four

  Picture four of four

  10. Apple MacBook 12-tuumainen (2017)

  Jälleen yksi onnistuminen Applelta

  Prosessori: Intel Core M3 1,2 GHz – Intel Core i7 1,four GHz | Näytönohjain: Intel HD Graphics 615 | RAM: eight Gt – 16 Gt | Näyttö: 12-tuumainen, (2304×1440) IPS 16:10 | Muisti: 256 Gt – 512 Gt SSD

  Päivitetty prosessori

  Pitkä akunkesto

  Ainoastaan yksi USB-C -portti

  Kallis

  Apple on voittanut meidät jälleen puolelleen upealla muotoilullaan, erinomaisella suorituskyvyllään ja luokkansa parhaalla akunkestolla. Koneeseen on päivitetty nyt Intelin 7. sukupolven Kaby Lake -prosessorit, jotka tarjoavat aikaisempaa paremman suorituskyvyn ja pidemmän akunkeston, tinkimättä kuitenkaan MacBookin kuuluisan ohuesta ja kevyestä ulkomuodosta. Vaikka MacBookkia ei varsinaisesti olekaan suunniteltu tehokäyttöön yllä mainitun MacBook Pron tavoin tai pelaamiseen kuten Asus ROG Zephyrus GX501:tä, on se silti yksi tämän hetken parhaista kannettavista. Tästä on kiittäminen sen äärimmäisen ohutta ulkokuorta ja uskomatonta keveyttä, jonka ansiosta saatat joutua tarkistamaan, tuliko MacBook varmasti mukaan kotoa lähtiessäsi. Kompaktista koostaan huolimatta koneen tehot riittävät mainiosti pyörittämään macOS Excessive Sierraa ongelmitta. Jos siis harkitset MacBookin ostamista, on tämän vuoden malli ehdottomasti kaikista parhain.

  Lue koko arvostelu: Apple MacBook

  Picture 1 of 6

  Picture 2 of 6

  Picture Three of 6

  Picture four of 6

  Picture 5 of 6

  Picture 6 of 6

  11. Google Pixelbook

  Premium-Chromebook, joka on hintansa väärti

  Prosessori: Intel Core i5 – i7 | Näytönohjain: Intel HD Graphics 615 | RAM: eight Gt – 16 Gt | Näyttö: 12,Three-tuumainen QHD (2400×1600) LCD-kosketusnäyttö | Muisti: 128 Gt – 512 Gt SSD

  Ylevä muotoilu

  Täysi tuki Android-sovelluksille

  Kynän joutuu ostamaan lisävarusteena

  Ei biometristä kirjautumista

  Chrome OS -käyttöjärjestelmän tarkoitus on välttää turha Home windows- ja macOs-käyttöjärjestelmien monimutkaisuus ja keskittyä sen sijaan käyttöjärjestelmän keveyteen ja ennen kaikkea helppokäyttöisyyteen. Tämä kaava on tuntunut toimivan, sillä pilvipohjainen Chrome OS on onnistunut lyömään itsensä läpi viime vuosina. Muiden Chromebookien tapaan myös Googlen Pixelbook on ollut suuri menestys. Vaikka se onkin tuplasti tyypillistä Chrome-laitetta kalliimpi eikä sisällä kosketuskynää, on Pixelbook rakennettu ennen kaikkea tulevaisuuden laitteeksi. Koneessa on kaksi Thunderbolt Three USB-C -porttia, saranoilla kääntyvä näyttö sekä sokerina pohjalla täysi tuki Android-sovelluksille. Konetta käyttäessä vastaan saattaa vielä tulla jokunen mutka, mutta ne unohtuvat pian Google Play -kaupan valtavaa sovellustarjontaa vilkaisemalla. Täyden Android-tuen ansiosta koneella voi vaikkapa pelata Sonicia tai katsella videoita VLC-playerillä. Koneen voi myös huoletta ottaa mukaan työpäiväksi, sillä omassa testissämme mittasimme akunkestoksi 7 tuntia 40 minuuttia. Jos kuitenkin etsit halvempaa Pixelbookia halvempaa Chromebookia, suosittelemme ylempää sivulta löytyvää Asuksen Chromebook Flipiä.

  Lue koko arvostelu: Google Pixelbook 

  Picture 1 of 6

  Picture 2 of 6

  Picture Three of 6

  Picture four of 6

  Picture 5 of 6

  Picture 6 of 6

  12. Lenovo Yoga 920

  Prosessori: Intel Core i7-855OU | Näytönohjain: Intel UHD Graphics 620 | RAM: eight Gt – 16 Gt | Näyttö: 13,9-tuumainen 1920×1080 – 13,9-tuumainen 3840×2160 | Muisti: 256 Gt – 1 Tt SSD | Verkko-ominaisuudet: 802.11ac Wi-Fi; Bluetooth four.1 | Kamera: 720p-etukamera

  Siro muotoilu

  Ohut

  Mukavan tehokas

  Heikko näytönohjain

  Näppäimistö on hankala tablettikäytössä

  Äänekkäät tuulettimet

  Monet vuoden parhaista kannettavista ovat olleet hybridilaitteita ja myös Lenovo Yoga 920 kuuluu tähän joukkoon. Koneessa on upean ohut muotoilu ja sen viimeistelyn taso on erinomainen. 360 astetta kääntyvän näyttönsä ansiosta konetta voi käyttää myös tablettina. Laite on Floor E book 2:ta halvempi, mutta ei kuitenkaan yllä aivan samalle tasolle tablettikäytössä. Yoga 920 on kuitenkin nimensä mukaisesti moneen venyvä laite, joka tarjoaa käyttäjälleen paljon tehoa ja hyvän akunkeston. Kone on ansaitusti yksi vuoden parhaista kannettavista.

  Lue koko arvostelu: Lenovo Yoga 920

  Picture 1 of 5

  Picture 2 of 5

  Picture Three of 5

  Picture four of 5

  Picture 5 of 5

  13. Acer Swift Three

  Kohtuuhintainen ultrabook, jonka suorituskyky päihittää ulkonäön

  Prosessori: Kaksiytiminen Intel Core i3 – i7 | Näytönohjain: Intel HD Graphics 620 | RAM: four Gt – eight Gt DDR4 | Näyttö: 14-tuumainen full HD (1920×1080) ComfyView IPS | Muisti: 128 Gt – 256 Gt SSD

  Tehokas hintaansa nähden

  Upea akunkesto

  Tylsä ulkonäkö

  Alaspäin suunnatut kaiuttimet

  Vaikka sanat “kohtuuhintainen” ja “ultrabook” eivät monen mielestä sovikaan samaan lauseeseen, on Acerin Swift Three onnistunut siinä esimerkillisesti. Kokonaan alumiinista valmistettu ulkokuori on lainattu saman valmistajan Swift 7:stä, mutta sisälle on vaihdettu edullisemmat komponentit. Ominaisuuksiensa puolesta Swift Three päihittää silti esimerkiksi MacBook Airin. Halpa hinta vaatii tietysti veronsa, joten Swift Three:sta ei löydy esimerkiksi Extremely HD -näyttöä tai hyvälaatuisia kaiuttimia. Suorituskykynsä perusteella Acerin ultrabook haastaa kuitenkin monet ylemmän hintaluokan kilpailijansa.

  Pääsimme myös tutustumaan ennakkoon vuoden 2018 malliin Swift 7:stä CES 2018 -messuilla. Aikaisempaa paremmalla prosessorilla ja näytönohjaimella varustettu kannettava saattaa hyvinkin päätyä samaiselle listallemme vielä myöhemmin tänä vuonna. 

  Lue koko arvostelu: Acer Swift 3

  Picture 1 of seven

  Picture 2 of seven

  Picture Three of seven

  Picture four of seven

  Picture 5 of seven

  Picture 6 of seven

  Picture 7 of seven

  14. Asus Transformer Mini T102HA

  Pieni ja edullinen kannettava, joka taipuu moneen tarkoitukseen

  Prosessori: Intel Atom x5-Z8350 | Näytönohjain: Intel HD Graphics – Intel HD Graphics 400 | RAM: 2 Gt – four Gt | Näyttö: 11,6-tuumainen 1366×768 HD IPS-kosketusnäyttö | Muisti: 32 Gt

  Pieni ja kevyt

  Hyvä akunkesto

  Näppäimistö kuuluu hintaan

  Suorituskyky jättää toivomisen varaa

  Jos etsit edullista Home windows-kannettavaa, joka kulkee huomaamatta mukanasi koko päivän, on Asus Transformer Mini T102HA loistava kone tarpeisiisi. Vaikka Asus ei suoraan sanottuna olekaan maailman nopein tai taivu videoeditointiin, selviytyy se päivittäisistä tarpeista paremmin kuin hyvin. Kone on lisäksi hybridilaite, joten siitä voi irrottaa näppäimistön ja kantaa näyttöä mukana itsenäisenä tablettina.

  Lue koko arvostelu: Asus Transformer Mini T102HA

  Picture 1 of 5

  Picture 2 of 5

  Picture Three of 5

  Picture four of 5

  Picture 5 of 5

  15. Dell XPS 15

  Vuoden paras 15-tuumainen kannettava

  Prosessori: Intel Core i5-7300HQ – i7-7700HQ | Näytönohjain: NVIDIA® GeForce GTX 1050, four Gt GDDR5 | RAM: eight Gt – 16 Gt DDR4 | Näyttö: Jopa 15,6-tuumainen Extremely HD (3840×2160) InfinityEdge -kosketusnäyttö | Muisti: 1 Tt HDD – 512 Gt SSD

  Huima suorituskyky

  Upea näyttö

  Tyylikäs muotoilu

  Huonosti sijoitettu webkamera

  Jos pidit listallamme ylimpänä olleen XPS 13:ta ulkonäöstä, mutta etsit suurempaa kannettavaa paremmalla näytönohjaimella, suosittelemme sinulle Dell XPS 15:ta Kone on varustettu XPS 13:ta tutulla InfinityEdge -teknologialla, joten näytön reunat ovat lähes olemattomat. Tämän ansiosta koneesta on saatu tehtyä jokseenkin niin pieni kuin 15-tuumainen kannettava ylipäätään voi olla. Tällä on tietysti myös hintansa, varsinkin jos valitset parhaimman model 4K-näytöllä. Parempi näyttö on kuitenkin järkevä valinta, jos käytät konetta graafiseen suunnitteluun. Kone sopii mainiosti jopa pelaamiseen medium-asetuksilla.

  Lue koko arvostelu: Dell XPS 15

  Minkälainen kannettava sopii sinulle?

  Tavalliset kannettavat: Tähän kategoriaan kuuluvat parhaat halvat kannettavat, jotka keskittyvät käytännöllisyyteen tyylikkyyden, keveyden tai tehokkuuden sijaan. Osa koneista voi toki olla nopeitakin, mutta tavallinen HD-näytöllä ja pyörivällä kovalevyllä varustettu yksilö maksaa tyypillisesti 300-500 euroa.

  Ultrabookit: Ultrabookit ovat ohuita ja kevyitä kannettavia, jotka sopivat täydellisesti matkustamiseen. Koneista löytyy yleensä SSD-kovalevy ja näytön resoluutio on tyypillisesti yli 1080p. Tehokkailla komponenteilla ja hyvällä akunkestolla varustetut parhaat ultrabookit voivat maksaa mitä tahansa 700 euron ja 2000 euron väliltä.

  Hybridilaitteet: Mikä onkaan kätevämpää kuin kannettava, joka toimii myös tablettina. Parhaista hybridilaitteista löytyy yleensä 360 astetta kääntyvä irrotettava näyttö ja ne tarjoavatkin kosketusnäyttönsä ansiosta kaikkein monipuolisimman tavan käyttää Home windows 10:tä.

  Chromebookit: Nämä kannettavat toimivat Windowsin tai Macin sijaan Googlen Chrome-käyttöjärjestelmällä. Parhaat Chromebookit pystyvät aivan samoihin asioihin kuin perinteisillä käyttöjärjestelmillä varustetut kilpailijansakin. Chromebookien paras ominaisuus on kuitenkin täysi Android-tuki kosketusnäytöllä varustetuille malleille. Chromebookit ovat varsin edullisia ja suurin osa niistä maksaakin useless 300-500 euroa.

  Pelikannettavat: Haluatko pelata kannettavallasi pelejä pöytäkoneen tavoin? Sitten sinulle sopii ehdottomasti jokin näistä parhaista pelikannettavista. Pelaamiseen tarkoitetut läppärit maksavat komponenteista riippuen noin 1000 eurosta aina 4000 euroon saakka. 

  Home windows-tabletit: Ensisijaisesti tablettikäyttöön suunnitellut Home windows-tabletit toimivat peruskäytössä myös kannettavina tietokoneina, sillä niiden mukana tulee yleensä näytönsuojus, johon on upotettu fyysinen näppäimistö. Parhaista Windows-tableteista  löytyy yleensä korkearesoluutioinen kosketusnäyttö, joka soveltuu hyvin ammattikäyttöön etenkin kosketuskynän kanssa. Home windows-tablettien hintahaitari on varsin laaja, sillä edulliset perusmallit maksavat useless muutaman satasen, mutta ammattikäyttöön suunnatut laitteet voivat keventää lompakkoasi yli tuhannen euron verran. 

  Recent Articles

  All the latest Amazon Prime Day camera deals and sales

  It’s lastly Prime Day, which implies it’s time to attain the easiest new tech in Amazon Prime Day offers, together with Prime Day digital...

  All the latest Amazon Prime Day GoPro deals and sales

  If you’ve been planning to purchase an motion digital camera, you shouldn’t miss the chance to take pleasure in reductions with this 12 months’s...

  Related Stories

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox