More

  Samsung Galaxy Note 8 -arvostelu review

  Be aware eight edustaa Samsungin parasta näkemystä suuresta tehokäyttöön tarkoitetusta älypuhelimesta. Se myös korjaa upeasti Note 7:än aiheuttaman kolhun Samsungin maineelle.

  Olemme käyttäneet uutta Be aware eight:aa nyt puoli vuotta ja olleet erittäin tyytyväisiä puhelimeen.

  Päivitys: Puhelimeen on nyt saatavilla myös Android Oreo eight.zero -päivitys.

  Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

  Kaiken testaamisemme jälkeen olemme vakuuttuneita siitä, että Be aware eight ei uudista pelkästään Be aware-sarjaa, vaan toimii suunnannäyttäjänä myös tavallisille älypuhelimille. Olemmekin nähneet nyt valtavasti lähes olemattomilla reunoilla varustettuja vaihtoehtoja Be aware eight:an jälkeen. Myös sen kaksoiskamera on yleistynyt monissa lippulaivoissa. Se onkin erinomainen muotokuviin, sillä pystyt jopa muokkaamaan kuvan syvyyttä jälkikäteen.

  Puhelimen hintaan kuuluu myös Samsungin S Pen -kosketuskynä, jota pidetään kätevästi puhelimen rungon sisällä. Kynä sopiikin hyvin suuren 6,Three-tuumaisen Infinity Displayn kumppaniksi. Suuresta näytöstään huolimatta Be aware eight on ulkomitoiltaan yllättävän pieni, sillä näyttö hyödyntää puhelimen ulkomitat todella tehokkaasti.

  Katso alta englanninkielinen videoarvostelumme Samsung Galaxy Be aware eight:sta.

  Miksi siis ostaa tämä 6,Three-tuumainen Galaxy Be aware eight 6,2-tuumaisen Galaxy S9 Plussan sijaan? Vastaus ei ole suinkaan tuuman kymmenesosan suurempi näyttö, vaan Be aware eight:an kätevä S Pen -kosketuskynä. Käytettävyys on tällä hetkellä ainoa ero mallien välillä, sillä myös Galaxy S9:ään päivitettiin Be aware eight:an tavoin 6 gigatavua RAM-muistia ja sen käyttämä upea tuplakamera.

  Ennen uuden Galaxy S9 Plussan julkaisua Be aware eight oli Samsungin tehokkain puhelin, mutta nyt se on käytännössä samalla tasolla S9 Plussan kanssa. Uutuus kilpaileekin samoista asiakkaista nykyisen Noten kanssa. Myös Be aware-sarjaan odotetaan päivitystä muutaman kuukauden päästä, jonka jälkeen valta-asema palaisi jälleen ennalleen. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin haastava, sillä Galaxy S9 Plus on Be aware eight:aa halvempi ja sisältää käytännössä S Peniä lukuun ottamatta samat tai paremmat ominaisuudet.

  Jos kuitenkin pidät puhelimen käytöstä S Penillä, voi Be aware eight olla järkevä hankinta. Odotamme myös sen hinnan laskevan piakkoin, kun tällä hetkellä useless ennakkotilattavissa oleva Galaxy S9 Plus tulee varsinaiseen myyntiin.

  Be aware eight on suuri puhelin. Se saattaa olla joidenkin makuun turhankin suuri ja käsiesi koosta riippumatta joudut käyttämään sitä useimmiten kahdella kädellä. Suosittelemmekin sijoittamaan myös kunnolliseen suojakuoreen, jotta kookas lasinen puhelin pysyy paremmin kädessäsi – tai säilyy ehjänä, kun se lipeää kädestäsi.

  Be aware eight oli Samsungin ensimmäinen puhelin ilman perinteistä kotipainikkeeseen sijoitettua ovaalin muotoista sormenjälkitunnistinta. Kotipainike on sen sijaan virtuaalinen ja sormenjälkitunnistin sijaitsee puhelimen takaosassa hieman hankalassa paikassa. Puhelimessa on iPhone X:n kasvojentunnistuksesta poiketen iirisskanneri, joka ei valitettavasti toimi aivan yhtä varmasti kuin Applen Face ID.

  Yksi puhelimen julkaisuhetkellä puhuttanut seikka oli myös Be aware eight:an hinta. Jos haluat huippuluokan ominaisuudet, yhden parhaista kameroista, loistavan näytön ja virtaviivaisen moniajon puhelimeesi, saat myös maksaa siitä. Be aware eight maksaa harmillisesti enemmän kuin sitä etevämpi Galaxy S9 Plus, joten sen ostamisen perustelu voi olla tällä hetkellä hankalaa. 

  Puhelimen suurimmat kilpailijat valmistajan oman S9 Plussan lisäksi ovat Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL (SUOMALAISET LINKIT). Molemmat niistä käyttävät jo uutta Android Oreota ja myös Googlen kamera on hieman Samsungia parempi. Be aware eight:ssa on kuitenkin Pixel 2:ta paremmat värit. Apple taas julkaisi uuden iPhone X:n reunattomalla näytöllä ja kasvojentunnistuksella – sekä tietysti kalliilla hintalapulla. Android-käyttäjien siirtäminen iOS 11:ta saattaa kuitenkin olla hankalaa.

  Tällä hetkellä voi olla järkevää punnita Galaxy S9 Plussan ja Be aware eight:an välillä, mutta uutta Note 9:ää saadaan todennäköisesti odottaa suunnilleen elokuuhun asti.

  Myös Be aware eight on kuitenkin suurinäyttöinen ja tehokas vaihtoehto parasta älypuhelinta etsivälle.

  Hinta ja saatavuus

  • 1029 euroa maksava Galaxy Be aware eight on iPhone X:n jälkeen markkinoiden toiseksi kallein puhelin 
  • Puhelin julkaistiin syyskuussa 2017

  Galaxy eight Be aware julkaistiin viime vuoden syyskuussa ja on ehtinyt nyt suunnilleen elinkaarensa puoleenväliin.

  Note 8 on the right

  Be aware eight on the appropriate

  Be aware eight:an virallinen hinta on 1029 euroa, mutta suomalaiset jälleenmyyjät myyvät sitä hieman tätä halvemmalla. Puhelimesta on varmasti myös tulossa monia tarjouksia Galaxy S9 julkaisun myötä.

  Se tulee silti olemaan kallein puhelin, jonka olet koskaan ostanut – ellet sitten jostain syystä vaihda siihen iPhone X:stä. Vertailun vuoksi uusi Galaxy S9 Plus maksaa 999 euroa ja aiempi Galaxy S8 Plus 799 euroa.

  Design ja näyttö

  • 6.Three-tuumainen Infinity Show uudistaa Noten ulkonäön ja tuntuman
  • Kestää vettä puoli tuntia 1,5 metrin syvyydessä
  • Värivaihtoehdot: musta ja kulta

  Be aware eight ottaa kaiken irti näytön kaarevista reunoista ja lähes reunattomasta Infinity Displaysta. Puhelin tuntuukin lähes futuristiselta minitabletilta. Se näyttää vaikuttavalta, mutta on myös suuri ja painava, sillä se on 9 mm pidempi kuin Be aware 7 ja painaa 195 g.

  Sormien venyttäminen on kuitenkin sen arvoista, sillä puhelimen 6,Three-tuumainen näyttö kattaa 83 % etupuolen pinta-alasta. Be aware eight:an julkaisemisen jälkeen muutkin lippulaivat ovat kuitenkin pystyneet vastaaviin tai jopa parempiin lukemiin. 

  Samsung tuntuu kilpailevan näytöissä useless itsensä kanssa, sillä se käytännössä julkaisee puolen vuoden välein maailman parhaan näytön. Be aware eight:an kirkas 3K-näyttö Cellular HDR Premium -teknologialla tarjoaa niin laajan ja syvän väritoiston, että kilpailijoilla on tekemistä saavuttaakseen sen.

  Kun Be aware eight:aa pitää kädessä, tuntuu kuin puhelin olisi pelkkää näyttöä. Sen kuvanlaatu pesee myös mennen tullen Googlen Pixel 2:en ja 2 XL:än.

  Koska puhelin on pelkkää näyttöä ja myös takakuori on valmistettu lasista, saa sen kanssa olla myös erityisen tarkkana. Be aware eight on myös niin isokokoinen, että puhelin lipsahtaa helposti kädestä. Suosittelemmekin hankkimaan puhelimelle kunnollisen suojakuoren.

  Käytimme suurimman osan ajasta puhelinta ilman suojakuorta, mutta kokeilimme sitä kuitenkin myös muutamalla eri suojakuorella. Kuoren kanssa puhelin tuntui huomattavasti paremmalta kädessä, sillä siitä sai paremman otteen – unohtamatta myöskään siitä saamaamme mielenrauhaa. Kuoren kanssa puhelinta oli myös helpompi käyttää yhdellä kädellä.

  Suomessa Be aware eight on saatavilla ainoastaan mustana tai kultaisena. Samsungilla on tapana julkaista muutama kuukausi alkuperäisen julkaisun jälkeen uusia värivaihtoehtoja, mutta ainakaan toistaiseksi emme ole saaneet suomeen Deep Sea Blue -väritystä.

  Äänen puolesta et saa kovin kummoista kokemusta Be aware eight:sta. Se on visuaalisuutensa puolesta maailman parhaita puhelimia, mutta sen alaspäin suunnatut kaiuttimet jättävät toivomisen varaa. Puhelimesta ei valitettavasti löydy eteenpäin suunnattuja kaiuttimia kuten iPhone X:stä, Sony Xperia XZ Premiumista tai LG V30:tä.

  Be aware eight on IP68-standardin mukaisesti vedenkestävä, eli se selviää puoli tuntia 1,5 metrin syvyydessä. Puhelimen lataamiseen käytetään kaksipuolista USB-C -liitintä. Monesta muusta lippulaivamallista poiketen Be aware eight:ssa ei ole kamerauloketta, joten sen takakuori on tasainen. Iloksemme myös Samsungin silmiinpistävä brand on siirretty puhelimen takapuolelle, joten se ei enää osu silmiin joka kerta puhelinta katsoessa. Valitettavasti myös sormenjälkitunnistin on siirretty hankalampaan paikkaan puhelimen takapuolelle.

  Sormenjälkitunnistin on kehittynyt hieman aiempaa paremmaksi

  • Sormenjälkitunnistin siirtyi puhelimen takapuolelle
  • Iirisskanneri ja face unlock eivät kykene korvaamaan sormenjälkitunnistinta

  Emme suoraan sanottuna pidä lainkaan Galaxy Be aware eight:an sormenjälkitunnistimesta. Se on sijoitettu hölmösti suoraan puhelimen kameroiden viereen siten, ettei se ole myöskään keskellä puhelinta. Käytännössä joka kerta puhelimen lukitusta avatessa tulee liattua kamera sormenjäljillä. Puhelimen avaaminen onkin hankalampaa kuin esimerkiksi iPhone X:ssä.

  Still awkward

  Nonetheless awkward

  Be aware eight:an sormenjälkitunnistin ja kamera ovat nyt kuitenkin muutaman millin kauempana toisistaan, sillä Samsung sijoitti kameroiden ja sormenjälkitunnistimen väliin salaman ja sykemittarin. 

  Samsungin avausteknologiat eivät toimi valitettavasti odotustemme mukaisesti. Face unlock on paljastunut turvattomaksi, joten emme suosittele sen käyttämistä. Sen iirisskanneria ei sen sijaan pysty huijaamaan, mutta se ei myöskään onnistu lukemaan silmiäsi, jos pidät aurinkolaseja tai kävelet pitäen puhelinta hieman kauempana kasvoistasi. Galaxy S9:ään lanseerattiin Clever Scan -toiminto, joka yhdistää iiris- ja kasvojentunnistuksen, joten voinemme odottaa jotain vastaavaa tekniikkaa myös seuraavaan Noteen.

  On ironista, että puhelin on monella tapaa tulevaisuudesta, mutta sen sormenjälkitunnistin on kuitenkin sijoitettu mahdollisimman huonoon paikkaan. Samsung tulee korjaaman asian lopulta siinä vaiheessa, kun sormenjälkitunnistus saadaan toimimaan näytön lasin alta. Teknologia ei ole kuitenkaan vielä aivan valmis siihen, joten saatamme joutua odottamaan sitä vielä muutaman vuoden. 

  S Pen vie puhelimen uudelle tasolle

  • Kätevä dokumenttien allekirjoittamiseen ja display screen shottien päälle kirjoittamiseen
  • Muistiinpanojen tekeminen on entistä helpompaa off-screen muistiinpanoilla 
  • S Penissä on uusi reside message -toiminto

  Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka käyttävät Be aware eight:an S Peniä ja niitä jotka kuvittelivat tarvitsevansa sitä, mutta lopettavat sen käytön ensimmäisen viikon jälkeen.

  Kaikki kosketuskynään mieltyneet saavat kuitenkin rahoilleen reippaasti vastinetta. Pystyimme esimerkiksi allekirjoittamaan PDF-sopimuksen ilman perinteistä tulostusta ja skannaamista. Itse asiassa meidän ei edes tarvinnut poistua sähköpostisovelluksesta. Kirjoitimme kynällä myös muistiinpanoja ja teimme kuviin käteviä merkintöjä.

  S Pen on lisäksi kätevä luonnosteluun, sillä kosketuskynä tunnistaa 4096 eri tasoista painallusta.

  Tällaisia ominaisuuksia löytää yleensä useless ammattitason tableteista tai hybridilaitteista, mutta ne ovat jopa kätevämpiä puhelimessa. Kaikkein paras laite muistiinpanojen tekemiseen on nimittäin se, joka sinulla on aina mukanasi.

  Kaikista nopein tapa muistiinpanojen tekemiseen on off-screen memo -ominaisuus, jonka avulla voit kirjoittaa näytölle muistiinpanoja, vaikka puhelin olisi lukittuna. Ominaisuus tunnistaa, milloin S Pen otetaan pois puhelimen sisältä, jonka jälkeen voit alkaa kirjoittaa kynällä lukitulle näytölle. 

  Jo surullisen kuuluisasta Be aware 7:stä löytyi GIF Seize- ja Translate-ominaisuudet S Penille, mutta nämä tulevat silti uusina suurimmalle osalle Be aware eight:an käyttäjistä. Uudessa mallissa on lisäksi Stay Messages -toiminto, jonka avulla pystyy luoda GIF-muodossa lähetettäviä animaatioita.

  Jos S Pen auttaa sinua välttämään muutaman vanhanaikaisen askareen – kuten tulostamisen ja skannaamisen – voi Be aware eight hyvinkin olla Galaxy S9 Plussaa kätevämpi.

  Recent Articles

  The best hidden features in iOS 14

  iOS 14 is filled with new options, however a few of the greatest gems are those...

  Here’s the timeline for new Microsoft Teams features

  Microsoft Teams is, for now, doing double obligation as a business-conferencing answer and as a tool for education. So whereas a few of Teams’ beforehand...

  Microsoft’s Cortana-powered Daily Briefing hits your Outlook email this month

  Two intriguing features in Microsoft Outlook, Play My Emails and the Daily Briefing, are scheduled to obtain updates that add new Cortana-powered AI to...

  10 Raspberry Pi alternatives for you to try out

  Working on a DIY {hardware} hack however do not just like the style of Raspberry Pi?...

  Related Stories

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox